Sajtóközlemény

QUANTIS Holding: Masszív régiós expanzió, 330 M Ft osztalék

• Májusban megkapta a működési engedélyt a holding szlovák leányvállalata
  • 83%-os jegyzett-tőke-arányos megtérülés a QUANTIS Holdingnál
  • 2015-ben is osztalékfizetés az értékesítői részvényprogramban

Budapest, 2015. június 24. – A QUANTIS Holding Zrt. a tavalyi üzleti évet 5,82 milliárd forintos konszolidált árbevétellel és 330 millió forint feletti nyereséggel zárta, ami a társaságnál 83%-os jegyzett-tőke-arányos megtérülést jelent. A cégcsoport nyolc társaságát tulajdonló holding május 29-ei közgyűlése 330 millió forint osztalék kifizetéséről döntött a részvényesek, köztük az értékesítői részvényprogramban tulajdonrésszel rendelkező munkatársak javára. A vállalatcsoport közép-európai expanziója idén is markáns lépésekkel folytatódik: a QUANTIS Holding szlovák leányvállalata, a QUANTIS Consulting (Slovakia) SA májusban kapott működési engedélyt.

A QUANTIS Holding Zrt. 2015. május 29-ei közgyűlése jóváhagyta a társaság 2014. évi mérlegbeszámolóját: a vezető pénzügyi közvetítő és tanácsadó vállalatcsoport a tavalyi évet 5,82 milliárd forintos konszolidált árbevétellel zárta, 330 millió forintot meghaladó nyeresége pedig két számjegyű, 10% feletti növekedést mutat az előző évihez képest. A társaság 2014-et követően idén másodízben állapít meg osztalékot azoknak az értékesítő partnereknek, akik a vállalati részvényprogramban – a QUANTIS Equity Zrt.-n keresztül – tulajdonrészt szereztek a holdingban.

Az osztalékfizetés után a QUANTIS Holding Zrt. saját tőkéje – a 400 millió forintos jegyzett tőke mellett – 704 millió forint lett, és ez stabil tőkehátteret nyújt a QUANTIS Csoport jövőbeni működéséhez.

2014-ben magasabb fokozatra kapcsolt a társaság régiós expanziója, amelynek eredményeként az osztrák ALEA Financial Service GmbH biztosításközvetítő társaságban, illetve a pozsonyi székhelyű NOVIS Poisťovňa a.s. biztosítótársaságban is közel 10%-os tulajdonrészt szerzett a csoport. Korábbról, de ugyancsak a QUANTIS Csoport érdekeltségébe tartozik az osztrák Qualis pénzügyi tanácsadó vállalat, amely aranyalapú, egyedi pénzügyi befektetési megoldásokat kínál Európa-szerte.

„A közép-európai expanzió idén is markáns lépésekkel folytatódik: a cégcsoport 2015 márciusában egy 100%-ban saját tulajdonú, biztosítás- és befektetésközvetítési tevékenységet végző leányvállalat, a QUANTIS Consulting (Slovakia) SA megalapításával belépett a szlovák piacra. A jól előkészített lépésnek köszönhetően a társaság már 2015 májusában megkapta működési engedélyét a Szlovák Nemzeti Banktól” – nyilatkozta Ertl Pál, a QUANTIS Holding elnök-vezérigazgatója.

A vezérigazgató hozzátette: a QUANTIS további régiós társaságok megvásárlásáról tárgyal, illetve célja, hogy a meglévő külföldi érdekeltségeiből adódó piaci együttműködéseket maximálisan kihasználja.

Mint ismeretes, a QUANTIS 2014 második felében indította el régiós stratégiai expanzióját: a május végén bejelentett terjeszkedés első lépéseként az osztrák biztosítási piac emblematikus vezetői által alapított ALEA-ban, illetve a ma már hat európai piacot kiszolgáló, pozsonyi székhelyű NOVIS biztosítóban szerzett üzletrészt.
A NOVIS – határon átnyúló szolgáltatással – idén áprilisban több országot felölelő értékesítési offenzívát indított: a modern és rendkívül rugalmas biztosítási konstrukciókat kínáló biztosító Szlovákián kívül Ausztriában, Németországban, Csehországban, Magyarországon és Olaszországban is terjeszkedik.

„A közép-kelet-európai tanácsadói kultúrában példátlan és egyben rendkívüli üzleti potenciált jelent, hogy egy pénzügyi közvetítő vállalat egy biztosítótársaság tulajdonosa lehet. Ennek eredményeként a piac és az ügyfelek igényeinek változásai közvetlenül jutnak el a biztosító termékfejlesztőihez, és különlegesen korszerű, ügyfélbarát termékek fejlesztését teszik lehetővé” – hangsúlyozta Ertl Pál.

Az immár 15 esztendeje töretlenül nyereséges QUANTIS Csoport tevékenysége Magyarországon lefedi a teljes biztosításközvetítői, pénzügyiszolgáltatás-közvetítői, illetve befektetési szolgáltatási piacot. A tagvállalatok működését a QUANTIS Holding stratégiai tulajdonosként koordinálja, üzleti célkitűzéseit pedig az egyes piacokra, célcsoportokra, illetve terméktípusokra szakosodott leányvállalatai és azok üzletágai révén valósítja meg.

Fennállása óta a cégcsoport több mint 300 ezer ügyfelet szolgált ki, mintegy 380 ezer szerződést kötött, amelyek szerzéskori díjbevétele meghaladja a 300 milliárd forintot.

A társaság alapítója és többségi tulajdonosa, Kostevc Péter 2014. áprilisban adta át a QUANTIS Holding operatív vezetését Ertl Pálnak, aki nemcsak egy karcsúbb és hatékonyabb, de javuló jövedelmezőségi mutatókat produkáló vállalatot vett át. A 2012–2013-ban lezajlott strukturális átalakulás és költséghatékonysági program éves szinten mintegy 2 milliárd forintos megtakarítást eredményezett.

A vezető hazai életbiztosítás-közvetítő QUANTIS Consulting Zrt.-n kívül szintén a QUANTIS Csoport tagja a 7,5 milliárd forintot ügyfélvagyonnal rendelkező QUANTIS Alpha. A vállalatcsoport privát bankja és befektetési szolgáltatója vezető hazai és külföldi alapkezelők rendkívül széles – mintegy 360 alapból álló – választékához kínál hozzáférést saját fejlesztésű termékeken, illetve modellportfóliókon keresztül.

A QUANTIS Alpha alapkezelő partnereinek listája rendkívül impozáns: olyan neves hazai és külföldi szolgáltatók találhatók rajta, mint az Aberdeen, az AEGON Befektetési Alapkezelő, az Allianz Global Investors, a Concorde Alapkezelő, a Fidelity, a Franklin Templeton és a J.P. Morgan.
A QUANTIS Alpha tőkebeáramlása az elmúlt egy évben mintegy 1,5 millió euró volt havonta, ezen belül tavaly szeptember óta dinamikusan nő a privát banki ügyfelektől származó befizetések összege.

További információk:

Oláh Péter, PR- és Kommunikációs Igazgató