[vc_single_image image=”3529″ img_size=”full”]

Krími krimi

A hosszú távú növekedési kilátásokat tekintve akár az évtized üzletét is nyélbe ütheti, aki az orosz tőzsdére voksol.

Az Ukrajnával szembeni katonai fellépés hírére ugyanis szinte napok alatt 25 százalékot esett az orosz tőzsde, és 10 százalékkal értékelődött le a rubel –amerikai dollárral szemben számolt– árfolyama. Az orosz részvények átlagos árfolyam mozgását mérő, az év elején még 1400 ponton járó RTSI mutató március közepére 1100 pontra esett. Nem kímélt olyan óriásvállalatokat sem, mint a Gazprom energiamogul, melynek papírja 150 rubelről 120 rubelre, illetve, a magyarországi Volksbankot nemrégiben megvásárló Sberbankot, melynek kurzusa a londoni tőzsdén 12 dollárról 8 dollárra zuhant. Az orosz jegybank csak hirtelen- nagymértékű kamatemeléssel tudta stabilizálni a piacokat (5,5 százalékról 7 százalékra emelte az irányadó alapkamatot).

battleship

Márpedig Oroszország gazdasági potenciálja ennél jóval magasabb értékeltséget sugall. Az Ukrajna legdélebbi régiójának számító, jelentős hányadban oroszok lakta Krímfélsziget rövid időn belüli orosz megszállása a nyugati világ ellenkezését váltotta ki, és szinte azonnali szankciókkal sújtották Oroszországot. Ám a viszonylag enyhe „bűntetésnél” – az Egyesült Államok 7, az Európai Unió összesen 21 érintett orosz és krími politikus vízumát vonta vissza, és befagyasztották bankszámláikat is – komolyabb aggodalmat váltott ki, hogy a külföldi befektetők igen jelentős mértékű tőkét vonnak majd ki Oroszországból. Hasonló módon, mint 2008-ban, amikor Oroszország Grúziával keveredett összetűzésbe Dél-Oszétiában. Akkor rekord mértékű, 130 milliárd dollárnak (28 ezer milliárd forintnak, azaz majdnem egy teljes év magyar GDP-nek) megfelelő összeget vontak ki szinte napok alatt az agressziót hivatalosan az oszétok védelmében megindító országból.

A háborúnak a bizalomvesztésen kívül ráadásul óriási költségei is vannak, a meglehetősen fejletlen Krím visszacsatolása és segítése is drága. A Krím Oroszország számára geopolitikai szempontból fontos: az orosz flotta Fekete-tengerre való kijutásáért már 1853-56 között hadra keltek, – akkor a Török Birodalom ellen, – a nevezetes krími háborúban.
A mostani hadakozás közvetlen költségei, melyek – becslések szerint – az orosz GDP legfeljebb fél százalékára rúghatnak, természetesen nem jelentenek terhet a szocsi téli olimpiára 50 milliárd dollárt költő orosz kormányra. A 2013-ban 80 milliárd dollárra rúgó közvetlen külföldi tőkebefektetések elapadása azonban már komolyabb következményekkel járhat a következő évek növekedésére.

Csakúgy, mint a külkereskedelem korlátozása (a 600 milliárd dolláros éves export jelentős hányada energiahordozó). Egy esetleges embargó egyébként meglehetősen complex hatással járna, mivel Oroszország az EU harmadik legnagyobb kereskedelmi partnere az USA és Kína után, ráadásul a kontinens legnagyobb energia szállítója. Az oroszországi közvetlen tőkebefektetéseknek pedig a 75 százaléka származik Európából, így olyan nagyvállalatok is szenvednének a hatásaitól, mint a brit British Petrol, mely a Rosneft olajvállalat egyik legnagyobb részvényese, vagy a dán Carlsberg sörgyár, melynek 10 üzeme is megtalálható Oroszországban.
Ugyanakkor Oroszország gazdasága alapvetően jól áll, legalábbis jobban, mint a fejlődő országok többségéé. Míg azok javarészt magas külső adóssággal és fizetési-mérleg-deficittel küzdenek (mint Törökország, Brazília vagy éppen India), addig Oroszország teljes államadóssága kevesebb, mint a GDP 10 százaléka (ezzel a legjobb teljesítményt nyújtja a világ vezető, G8-nak nevezett hatalmai közül) és a legfrissebb adatok alapján 4,7 milliárd dolláros szufficittel rendelkezik.

[vc_single_image image=”3533″ img_size=”full” animate=”afc”]

Kevésbé sérülékeny tehát például az olyan globális külső hatásokkal szemben is, mint az elmúlt hónapokban egyre többet emlegetett amerikai „tapering”, azaz a gazdaságélénkítő program csökkentése, vagy egyenesen megszűntetése. Az ugyanis jelentős tőkekivonással járna, elsősorban a fejlődő piacokról, amelyek az elmúlt években a legnagyobb haszonélvezői voltak a szinte korlátlan pénzbőségnek. A sérülékenyebb fejlődő országok pedig könnyen bajba kerülnének a nagyobb összegű pénzkivonás hatására.

A kedvezővé vált makrogazdasági helyzet épp mostanra ért be annyira, hogy Oroszország komolyan felkeltette a nemzetköz befektetők érdeklődését. A kedvező értékelés – ami a mostani árfolyam eséssel még alacsonyabbá, azaz csábítóbbá vált – okán az orosz börze még vonzóbb befektetési lehetőséget rejt. Jelenleg a világ 8 legolcsóbb részvénypiaca közöt említik, többek közt Magyarországgal és Törökországgal együtt.

A következő évekre vonatkozó növekedési előrejelzések alapján pedig ennél jóval magasabb árazás lenne indokot. A PricewaterhouseCoopers pénzügyi tanácsadó cég előrejelzése szerint a tavalyi 1,6 százalék után idén 2,2 százalékos, jövőre 2,9 százalékos GDP-bővüléssel lehet majd számolni. A 2016–2020 közötti időszakra még ennél is magasabb, átlagosan eves 3,8 százalékos lehet a növekedés. Utóbbi nemcsak Németországénál, de az Egyesült Államokénál is magasabb.

[vc_single_image image=”3534″ img_size=”thumbnail” animate=”afc”]

[vc_icon icon=”chevron-circle-up” color=”text” size=”small” with_circle=”0″ link=”” external=”0″] A QUANTIS Alpha értékelése

Erős pozitív kilátás

[vc_separator icon=”plus-square-o”]

Arany

Jó beszállási pont kínálkozik az idei évben az arany világpiacán…

Jó beszállási pont kínálkozik az idei évben az arany világpiacán. A 2013-ban megindult kereslet élénkülés ugyanis tovább folytatódhat. A tavalyi 3756 tonnás összkeresleten belül a hosszú távú trendet jól mutató, fogyasztói szegmensen belül jelentős erősödést lehetett megfigyelni.

Az ékszerészek által igényelt mennyiség a pénzügyi válság 2008-as kezdete óta nem tapasztalt magasságokba szökött és a lakossági befektetők kedvencének számító érmék és rudak kereslete is rekord magasságú. Ezt ellensúlyozta a nagyobb befektetők elsősorban spekulációs célú eladása (sok befektetési alap likvidálta az elmúlt években komoly nyereséget hozó pozícióit, amint az amerikai részvénypiacon jobb lehetőségeket láttak) és néhány jegybank értékesítése.

Azonban hosszabb távon ismét erősödhet a világpiaci kurzus; a kereslet javát adó Kína és India gazdasága még hosszú évekig átlag felett növekszik, a világ jegybankjainak gazdaság élénkítő pénznyomdái nyomán pedig előbbutóbb beindul az infláció. Ez a hagyományosan értékőrzőnek tekintett arany iránti keresletet növeli, ezért az idén elkezdődött árfolyam- -emelkedési trend folytatása várható.

Brazília

A 2014-es év egyik legjobb befektetési terepe lehet a dél–amerikai ország…

Az idei labdarúgó-világbajnokság miatt is a 2014-es év egyik legjobb befektetési terepe lehet a dél–amerikai ország. A június 12. és július 13. között megrendezendő viadal a várakozások szerint összességében 142 milliárd (14 ezer milliárd forint, azaz a fél magyar GDP-nek megfelelő) reál jövedelem származhat a játékokból.

Számos szektorban – mint az építőipar, a vendéglátás, a turizmus vagy az üzleti szolgáltatások – lecsapódó plusz-jövedelem várhatóan megemeli majd a cégek tőzsdei árfolyamát is. A foci vébé 2010–2014 között évente átlagosan 3,63 millió munkahelyet teremtett, ez a lakosság számára 63 milliárd elkölthető, azaz pluszjövedelem.

A világ 7. legnagyobb gazdasága jelenleg a vártnál jobban teljesít: a lakossági fogyasztás és a beruházások élénkülése miatt a 2013-as, 2,3 százalékos növekedés a várt közel duplája. Az előrejelzések alapján 2020-ig évente átlagosan ennél is magasabb, 4,1 százalékos növekedéssel lehet majd számolni, a lakosság és a képzett munkaerő is nővekszik a mélytengeri olajlelőhelyek kiaknázásához például egyre több szakképzett mérnököt képeznek.

India

A májusi választások után azonban vélhetően ismét pályára áll az indiai gazdaság…

Politikai elemzők szerint a jelenlegi kormánypárt idei újraválasztási esélyeit is jócskán csökkentette, hogy ismét a bűvös 5 százalék alatt maradt az indiai gazdaság növekedési üteme a tavalyi utolsó negyedévben.

A mindössze 4,7 százalékos bővülés, amellyel Magyarországon talán bárki elégedett lenne, sorban a hetedik 5 százalék alatti érték, és ez komoly aggodalmat szült a befektetők körében. A hátterében pedig a sorozatos jegybanki kamatcsökkenések állnak: a korábban az IMF vezető közgazdászaként dolgozó Raghuram Rajan sorban három alkalommal emelte meg az irányadó rátát az infláció megfékezésére.

A májusi választások után azonban vélhetően ismét pályára áll az indiai gazdaság, a hosszú távú növekedési ütem újra 6 százalék fölé kerülhet. 2020-ra pedig, – Japánt megelőzve – India a világ harmadik legnagyobb gazdasága, és fiatal lakosságának köszönhetően a legnépesebb országa (belső piaca a 300 milliósra becsült középosztály vásárlásaitól erősödhet). A munkaképes korúak száma 2013–2020 között 11,6 százalékkal nőhet, míg Kínában 3,1 százalékos csökkenést jövendölnek.

[vc_iconbox icon=”plus-circle” iconpos=”left” title=”Pro”]Infláció elleni védelem, értéktartás[/vc_iconbox]
[vc_iconbox icon=”plus-circle” iconpos=”left” title=”Pro”]A foci vébé: jó „sztori” a befektetőknek
A vártnál dinamikusabb növekedés
Kedvező értékeltség
Magas üzleti bizalom[/vc_iconbox]
[vc_iconbox icon=”plus-circle” iconpos=”left” title=”Pro”]Fiatal társadalom
Növekvő népesség és belső piac
Versenyképes devizaértékeltség[/vc_iconbox]
[vc_iconbox icon=”minus-circle” iconpos=”left” title=”Kontra”]Rövid távú árfolyam kockázat
Enyhén túlértékelt[/vc_iconbox]
[vc_iconbox icon=”minus-circle” iconpos=”left” title=”Kontra”]Csökkenő kereslet Kína részéről
Gyenge infrastruktúra
Magas eladósodottság és infláció[/vc_iconbox]
[vc_iconbox icon=”minus-circle” iconpos=”left” title=”Kontra”]Elmaradott intézmény rendszer
Korrupció, bürokrácia
Banki hitelállományok rossz minősége[/vc_iconbox]
[vc_iconbox icon=”dot-circle-o” iconpos=”left” title=”A QUANTIS Alpha értékelése”]Semleges[/vc_iconbox]
[vc_iconbox icon=”chevron-circle-down” iconpos=”left” title=”A QUANTIS Alpha értékelése”]Enyhe negatív kilátás[/vc_iconbox]
[vc_iconbox icon=”dot-circle-o” iconpos=”left” title=”A QUANTIS Alpha értékelése”]Semleges[/vc_iconbox]
[vc_separator icon=”plus-square-o”]

Kelet-Európa

A pénzügyi válság elindulása után idén lehet az első olyan év, amikor mindegyik országban nőnek majd a befektetések….

Az első becslések alapján a tavalyi 0,9 százalék után 2014-ben átlagosan 2,2 százalékkal nőhetnek a régió gazdaságai, kétszer olyan nagymértékben, mint a fejlettebb országokat tömörítő euró-övezet.

A pénzügyi válság elindulása után idén lehet az első olyan év, amikor mindegyik országban nőnek majd a befektetések.

A régió tőzsdéi ugyanakkor meglehetősen alulértékeltek: míg például a francia börze 23-szoros árfolyam nyereség aránnyal forog (azaz egy gall tőzsdei cég éves nyereségének ennyiszereséért is megvásárolják a részvényeit) és Németországban is 15-ös a szorzó, addig a magyar részvényeknél ez az érték mindössze 8 körüli. A régiós papírok egyelőre kimaradtak a tavaly világszerte tapasztalt raliból, amit idén illetve a következő években pótolhatnak majd.

Kína

Így is jóval a világ átlag felett nő a kínai gazdaság…

Trendfordulót sejtet, hogy a pénzügyi válság kezdete óta a legnagyobb mértékben, 18,1 százalékkal csökkent februárban a kínai export. Ez több mint duplája az előzetes becsléseknek, igazi hidegzuhany az elmúlt évtizedekben az export–vezérelt, átlagosan évi 10 százalékos gazdasági növekedésen „edződött” befektetőknek.

Mindazonáltal még így is jóval a világ átlag felett nő a kínai gazdaság – áll a Világbank legfrissebb előrejelzésében. Ezért továbbra is jó befektetési cél, egy kisebb korrekció pedig különösen jó beszállási pontot jelenthet az ázsiai ország részvénypiacára.

Míg a GDP idén 3,2, jövőre és 2016-ban 3,4, illetve 3,5 százalékkal nőhet világszerte, addig Kínában 7 százalék fölötti bővülést jeleznek. Az ország óriási feldolgozóipari kapacitással rendelkezik, a munkaerő még mindig olcsó, a világ legnépesebb országaként 2020-ig a világ első számú gazdasági hatalma lehet a lassan öregedő társadalom és az ingatlanpiaci buborék ellenére.

Vállalati kötvénypiac

A cégfelvásárlások az idei évtől egyre gyakoribbak lehetnek…

A részvények világszerte tapasztalható és2014-ben is várható árfolyam emelkedésének köszönhetően kiváló év elé néznek az átváltoztathatóható kötvények.

Mint a részvénypiacokhoz kapcsolt értékpapírok, hasznot húznak a tőzsdék árfolyam-emelkedéséből, ezáltal olyan befektetők érdeklődését is felkelthetik, amelyek saját belső szabályzatuk révén közvetlen részvény-befektetésekkel nem élhetnek, ám a továbbra is alacsony kamatkörnyezetben szeretnének magasabb profitot elkönyvelni.

Tavaly 38,3 milliárd dollárra duplázódott a kibocsátás volumene (a legnagyobb a Yahoo internetes keresőóriás 1,25 milliárd dolláros ajánlata volt), idén még több kibocsátással számolnak Az így befolyó összeget pedig gyakran az ellenséges, vagy nem-kívánatos cégfelvásárlások kivédésére használják fel. A cégfelvásárlások az idei évtől egyre gyakoribbak lehetnek, a világ legnagyobb cégeinek (mint az Apple, a Microsoft vagy a Google) számláin ehhez összesen 2,8 ezer milliárd dollár készpénz parkol a becslések szerint.

[vc_separator type=”invisible”]
[vc_single_image image=”3579″ img_size=”full” img_link_large=”yes” animate=”afc”]
[vc_single_image image=”3584″ img_size=”full” img_link_large=”yes” animate=”afc”]
[vc_iconbox icon=”plus-circle” iconpos=”left” title=”Pro”]Alacsony értékeltség
Viszonylag magas növekedés
Alacsony infláció[/vc_iconbox]
[vc_iconbox icon=”plus-circle” iconpos=”left” title=”Pro”]Még mindig nagyon magas növekedés
A világ legnépesebb országa
A kormányzat jó akaratérvényesítési képessége
Kedvező értékeltség[/vc_iconbox]
[vc_iconbox icon=”plus-circle” iconpos=”left” title=”Pro”]Kockázatarányos kamatprémium
Csökkenő csődkockázat
Nagy készpénzhányad a vállalati könyvekben[/vc_iconbox]
[vc_iconbox icon=”minus-circle” iconpos=”left” title=”Kontra”]Sérülékenység a globális folyamatokra
Megemelkedett geopolitikai kockázat Oroszország miatt[/vc_iconbox]
[vc_iconbox icon=”minus-circle” iconpos=”left” title=”Kontra”]Sokszor megbízhatatlan statisztikák
Dráguló munkaerő
Túlzott állami kontroll
Túlzott hitelezés és beruházások
Öregedő társadalom, nyugdíj problémák[/vc_iconbox]
[vc_iconbox icon=”minus-circle” iconpos=”left” title=”Kontra”]Magasabb árfolyam kockázat
Alacsony spread az államkötvényekéhez képest[/vc_iconbox]
[vc_iconbox icon=”chevron-circle-up” iconpos=”left” title=”A QUANTIS Alpha értékelése”]Enyhe pozitív kilátás[/vc_iconbox]
[vc_iconbox icon=”chevron-circle-up” iconpos=”left” title=”A QUANTIS Alpha értékelése”]Enyhe pozitív kilátás[/vc_iconbox]
[vc_iconbox icon=”chevron-circle-down” iconpos=”left” title=”A QUANTIS Alpha értékelése”]Enyhe negatív kilátás[/vc_iconbox]
[vc_separator icon=”plus-square-o”]

Nyersanyagok

A legjobban teljesítő nyersanyagok közé tartozhat idén az ezüst…

Az elmúlt évtizedben reál értéken 51 százalékkal dráguló szektor előtt újabb jó évek állnak. Az elsősorban a távol-keleti feltörekvő országok óriási keresletétől tüzelt áremelkedés a növekedési előrejelzések alapján továbbra is stabil marad.

Az olaj iránti kereslet konzervatív számítások szerint is 10 százalékkal nőhet, míg a fémek világpiaci ára ennél jóval mérsékeltebb, egyúttal hosszú távon is fenntartható, 3 százalék körüli mértékben emelkedhet.

A legjobban teljesítő nyersanyagok közé tartozhat idén az ezüst, de átlag felett teljesíthet a nyersolaj is, mindkettő az ipar növekvő keresletének eredményeképpen. Szintén jó évnek néz elébe a réz, az alumínium és a nikkel.

Oroszország

Hosszú távon a növekedésé lehet a főszerep.

Az ukrajnai polgárháborúban való részvétel, valamint a Krím-félsziget Oroszországhoz csatolása miatt a külföldi tőke menekülése sem kizárt forgatókönyv az orosz tőke- és pénzpiacon, ami a rubel- és a részvényárfolyamok átmeneti mélyrepülését okozhatja.

A helyzet kísértetiesen hasonlít a 2008-as orosz–grúz háborúéra, amikor 130 milliárd dollárt vontak ki a befektetők (2013-ban 63 milliárd volt a mínusz, a háborús cselekmények elindulása óta a rubel 10, az orosz tőzsde 25 százalékot esett).

Hosszú távon azonban a növekedésé lehet a főszerep. Oroszország bőséges nyersanyag készletekkel rendelkezik (a világ egyik legnagyobb olaj- és földgáz termelője), külső adóssága alacsony, és fizetési mérlege pozitív. Jobb helyzetben van, mint a feltörekvő országok többsége, így egy globális krízist – mint az amerikai pénzpumpa elzárása – is könnyebben vészelne át. A prognózisok szerint az évtized második felében Németországot is megelőzve az ötödik legnagyobb gazdaság és a kilencedik legnagyobb vásárló piac lehet.

Technológiai szektor

Az idei évtől a 3 dimenziós nyomtatással foglalkozó cégek vihetik el a pálmát…

Míg a megelőző években a különféle okostelefonok, tabletek uralták az értékesítést, addig az idei évtől a 3 dimenziós nyomtatással foglalkozó cégek vihetik el a pálmát.

Az eddigi szabadalmak zöme idén lejár, és olyan nagyágyúk lépnek majd be a piacra, mint a HP, a Samsung vagy a Microsoft. A háromdimenziós nyomtatás nem csak az ipart változtatja meg alapjaiban, de lakossági felhasználása is egyre nagyobb hangsúlyt kaphat.

A hétköznapi vásárlók egyébként is egyre jelentősebb befolyást gyakorolnak az iparágra: az „okos kiegészítők”, – mint a Google szemüveg és a Samsung okos óra – éppoly robbanásszerűen terjedhetnek, mint például a mobil-fitnesz berendezések vagy a legújabb játékkonzolok.

[vc_single_image image=”5836″ img_size=”full” img_link_large=”yes” animate=”afc”]
[vc_separator type=”invisible”][vc_separator type=”invisible”][vc_single_image image=”3596″ img_size=”full” img_link_large=”yes” animate=”afc”]
[vc_single_image image=”5834″ img_size=”full” img_link_large=”yes” animate=”afc”]
[vc_iconbox icon=”plus-circle” iconpos=”left” title=”Pro”]Jó makrogazdasági kilátások
A globális gazdasági gyorsulás kedvez az ipari fémeknek[/vc_iconbox]
[vc_iconbox icon=”plus-circle” iconpos=”left” title=”Pro”]Gazdag olaj- és földgáz tartalékok
Óriási belső piac
Erős világpolitikai befolyás
Kedvező értékeltség[/vc_iconbox]
[vc_iconbox icon=”plus-circle” iconpos=”left” title=”Pro”]Jelentős növekedési kilátások
Növekvő fejlődő piaci kereslet[/vc_iconbox]
[vc_iconbox icon=”minus-circle” iconpos=”left” title=”Kontra”]Magas korreláció a fejlődő piaci részvényekkel
Arany túlértékelt[/vc_iconbox]
[vc_iconbox icon=”minus-circle” iconpos=”left” title=”Kontra”]Olajra és földgázra alapozott gazdaság
Korrupció
Túlzott állami kontroll
Magas fokú bürokrácia
Öregedő társadalom[/vc_iconbox]
[vc_iconbox icon=”minus-circle” iconpos=”left” title=”Kontra”]Magas értékeltség
Szűkülő vállalati marzsok[/vc_iconbox]
[vc_iconbox icon=”dot-circle-o” iconpos=”left” title=”A QUANTIS Alpha értékelése”]Semleges[/vc_iconbox]
[vc_iconbox icon=”chevron-circle-up” iconpos=”left” title=”A QUANTIS Alpha értékelése”]Erős pozitív kilátás[/vc_iconbox]
[vc_iconbox icon=”chevron-circle-up” iconpos=”left” title=”A QUANTIS Alpha értékelése”]Enyhe pozitív kilátás[/vc_iconbox]
[vc_separator icon=”star”]

JOGI NYILATKOZAT

„A jelen dokumentum a QUANTIS Alpha Zrt. (1068 Budapest, Benczúr utca 44., felügyeleti engedélyszám: H-EN-III-1037/2012., nyilvántartja a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Cg.01-10-047076 cégjegyzékszámon) által készített reklámanyag. A jelen dokumentum nem tartalmaz befektetési ajánlást és befektetési tanácsadást, hanem a társaság szolgáltatásai iránti érdeklődés felkeltése céljából készült. A dokumentum nem a befektetési elemzés függetlenségének elomozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült és nem vonatkozik rá a befektetési elemzés terjesztését, közzétételét megelőző ügyletkötésre vonatkozó tilalom sem. A dokumentumból származó adatok pontosságáért az adatforrásként megjelölt szervezetek felelősek. A befektetések kockázatosak lehetnek, a jelen dokumentumban szereplő adatok nem elegendőek arra, hogy azok alapján bárki befektetési döntést hozzon. Társaságunk az adatok felhasználását szakértő támogatás nélkül nem javasolja és nem felel a jelen dokumentum alapján meghozott döntések hatásaiért. A dokumentumban szereplő tartalom felhasználásához társaságunk, illetve az adatforrásként megjelölt szervezetek hozzájárulása szükséges. További információ: www.quantisalpha.hu. A társaság felügyeleti hatósága a pénzügyi közvetítőrendszer felügyeletét ellátó jogkörében a Magyar Nemzeti Bank: www.felugyelet.mnb.hu.”

[vc_separator type=”invisible”]

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás