Képzés és karrier

40 kérdés – 40 válasz

Kérdések és feleletek

[vc_accordion][vc_accordion_tab title=” 1. Mi a QUANTIS Csoport?” icon=”question-circle”]

A QUANTIS Közép-Európa egyik legdinamikusabban fejlődő, független pénzügyi tanácsadó cégcsoportja, amely 2013-ban, a Brokernet teljes jogi, strukturális és szervezeti átalakításával, és tevékenységi köreinek kibővítésével jött létre.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”2. Mi a QUANTIS Csoport célja és küldetése?” icon=”question-circle”]

A QUANTIS Csoport küldetése, hogy az ügyfelek igényeinek megfelelő, hiteles és egyedi tudással rendelkező tanácsadókat képezzen és új generációs pénzügyi megoldásokat kínáljon, valódi hozzáadott értéket biztosítva az ügyfelek pénzügyi terveinek megvalósításához.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”3. Milyen cégekből áll a QUANTIS Csoport?” icon=”question-circle”]

A QUANTIS Csoport tagvállalatai a QUANTIS Holding Zrt., a QUANTIS Equity Zrt, a QUANTIS Consulting Zrt., a QUANTIS Investment Management Zrt., a QUANTIS Alpha Zrt., és a PALLADIUM Consulting Kft.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”4. Mivel foglalkoznak a QUANTIS Csoport tagvállalatai?” icon=”question-circle”]

A QUANTIS Holding Zrt. a Quantis Consulting Zrt-t, illetve a QUANTIS leányvállalatokat tömörítő zártkörű részvénytársaság.
A QUANTIS Equity Zrt. a QUANTIS Csoport részvényopciós programjának kisrészvényeseit összefogó vagyonkezelő társaság, amely egyben a QUANTIS Holding Zrt. kisebbségi tulajdonosa is.
A QUANTIS Consulting Zrt. Magyarország legnagyobb független pénzügyi közvetítő vállalata, amely hét üzletágban, egyedülálló termékválasztékkal és professzionális közvetítő partnerekkel biztosítja a cégcsoport ügyfeleinek hosszú távú és széles körű kiszolgálását.
A QUANTIS Investment Management Zrt. a QUANTIS Csoport befektetésialap-kezelője, amelynek 30%-os tulajdonosa a liechtensteini hercegi család irányítása alatt álló, közel egy évszázada működő LGT Group. (Lásd 5. kérdés.)
A QUANTIS Alpha Zrt. a QUANTIS Investment Management Zrt. leányvállalata, a QUANTIS Csoport saját privátbanki szolgáltatója.
A PALLADIUM Consulting Kft. kis-, közép- és nagyvállalatoknak nyújt teljes körű vagyonbiztosítási szolgáltatásokat.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”7. Melyek és mivel foglalkoznak a QUANTIS Consulting üzletágai?” icon=”question-circle”]

Invest (Közép- és hosszú távú megtakarítási programok)
Finance (Pályázati és finanszírozási megoldások, banki termékek, LTP)
Aurum (Befektetési aranyra épülő termékmegoldások)
Care (Egészségügyi szolgáltatási és biztosítási megoldások)
Premium (Privátbanki és prémium befektetési megoldások)
Palladium (Vagyonbiztosítási szolgáltatások)
Pooling (egyedi ajánlási rendszerek, kapcsolódó szolgáltatások és kizárólagos termékértékesítés)

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”8. Mit kell tudni az Invest üzletágról?” icon=”question-circle”]

Az Invest a QUANTIS Csoport ügyfeleinek tőkefelépítési szakértője, amely befektetési egységekhez kötött (unit-linked) élet- és nyugdíjbiztosítások, megtakarítási tervek közvetítésére szakosodott.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”9. Milyen feltételekkel vehetek részt az Invest üzletág tevékenységében?” icon=”question-circle”]

Ez az üzletág biztosításközvetítéssel összefüggő tevékenységet végez, tehát ebben az üzletág- ban az tevékenykedhet, aki nagykorú, nem szerepel a bűntettesek nyilvántartásában, és akinek diplomája vagy (négynapos oktatás révén megszerezhető) hatósági biztosításközvetítői vizsgája van, vagy – négy féléves képzés után megszerezhető – pénzügyi termékértékesítő OKJ képzettséggel (OKJ 5414001) rendelkezik.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”10. Mivel foglalkozik a Finance üzletág?” icon=”question-circle”]

A Finance a QUANTIS Csoport pályázatírással, pályázati tanácsadással, illetve projektmenedzsmenttel- és finanszírozással, valamint banki termékek és lakástakarék-pénztári konstrukciók közvetítésével foglalkozó üzletága.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”11. Milyen feltételekkel vehetek részt a Finance üzletág pályázati szolgáltatásainak közvetítésében?” icon=”question-circle”]

Pályázati szolgáltatásokat a cégcsoport bármelyik tagjával szerződött tanácsadó, közvetlenül a bázisszeminárium (lásd 24. kérdés) elvégzése után közvetíthet. A tevékenység végzése nem vizsga- vagy regisztrációköteles, elegendő, ha a jelentkező nagykorú, jogképes, nem szerepel a bűntettesek nyilvántartásában, és nincs a foglalkozástól eltiltva.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=” 12. Milyen feltételekkel vehetek részt a Finance üzletág banki és lakás-takarékpénztári szolgáltatásainak közvetítésében?” icon=”question-circle”]

A banki és lakástakarék-pénztári szolgáltatások közvetítéshez biztosítási, jogi, hitelezési és befektetési ismereteket bizonyító pénzügyi szolgáltatásközvetítői hatósági vizsga, illetve konkrét termékoktatások szükségesek. A hatósági vizsgát egyes pénzügyi területen szerzett diplomák, illetve képesítések kiváltják.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”13. Mit kell tudni az Aurum üzletágról?” icon=”question-circle”]

Az Aurum a QUANTIS Csoport aranyértékesítéssel és aranyszámla-közvetítéssel foglalkozó üzletága.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”14. Milyen feltételekkel közvetíthetem az Aurum üzletág szolgáltatásait?” icon=”question-circle”]

Aranyszámlacsomagokat a cégcsoport bármelyik tagjával szerződött tanácsadó, közvetlenül a bázisszeminárium (lásd 24. kérdés) elvégzése után közvetíthet, mivel ehhez a tevékenységhez hatályos jogszabályok nem írnak elő vizsga- vagy regisztrációs kötelezettséget. Az értékesítés megkezdésének ugyanakkor feltétele, hogy az új tanácsadó – a QUANTIS Consulting Zrt-n keresztül – megbízási szerződést kössön az aranyszámlát, befektetési aranyat kínáló partnervállalattal.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=” 15. Mit kell tudni a Care üzletágról?” icon=”question-circle”]

A Care üzletág egészségbiztosítás, betegségbiztosítás és egyéb gondoskodás jellegű termékek közvetítésére specializálódott.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”16. Milyen feltételekkel vehetek részt a Care üzletág termékeinek és szolgáltatásainak közvetítésében?” icon=”question-circle”]

Ez az üzletág biztosításközvetítéssel összefüggő tevékenységet végez, tehát ebben az üzletágban az tevékenykedhet, aki nagykorú, nem szerepel a bűntettesek nyilvántartásában, és akinek diplomája vagy (négynapos oktatás révén megszerezhető) hatósági biztosításközvetítői vizsgája van, vagy – négy féléves képzés után megszerezhető – pénzügyi termékértékesítő OKJ képzettséggel (OKJ 5414001) rendelkezik.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”17. Mit kell tudni a Premium üzletágról?” icon=”question-circle”]

A Premium üzletág a QUANTIS Alpha támogatására, privátbanki termékkínálatára és szakértelmére alapozva, a QUANTIS Csoport prémium ügyfeleinek közvetít privátbanki szolgáltatást és/vagy értékesít befektetési termékeket.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=” 18. Milyen feltételekkel vehetek részt a Premium üzletág termékeinek és szolgáltatásainak közvetítésében?” icon=”question-circle”]

A QUANTIS Alpha privátbanki szolgáltatását és prémium befektetési termékét, a STRATOS-t bármely értékesítésszervező partner közvetítheti, ha túl van a szükséges oktatáson, a tananyagból sikeres vizsgát tett, és az MNB a QUANTIS Alpha további közvetítőjeként regisztrálta, illetve nem szerepel a bűntettesek nyilvántartásában, és nem áll a foglalkozástól eltiltó jogerős bírói ítélet hatálya alatt. Mivel a tanácsadó jogi értelemben reklámtevékenységet folytat, kizárólag a QUANTIS Alpha privátbanki szolgáltatását, illetve befektetési termékét közvetítheti, szerződést nem köthet az ügyféllel.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=” 19. Mit kell tudni a Palladium üzletágról?” icon=”question-circle”]

A PALLADIUM üzletág a vállalati vagyonbiztosítások specialistája: a tízezer legnagyobb magyar cégből több mint 3500-at képvisel kizárólagosan a biztosítási piacon.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=” 20. Milyen feltételekkel vehetek részt a Palladium üzletág tevékenységében?” icon=”question-circle”]

Ez az üzletág biztosításközvetítéssel összefüggő tevékenységet végez, tehát ebben az üzletágban csak az tevékenykedhet, aki nagykorú, rendelkezik erkölcsi bizonyítvánnyal, és diplomája vagy (négynapos oktatás révén megszerezhető) hatósági biztosításközvetítői vizsgája van, vagy – négy féléves képzés után megszerezhető – pénzügyi termékértékesítő OKJ képzettséggel (OKJ 5414001) rendelkezik.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”21. Milyen képzéseken, illetve rendezvényeken vesznek részt a QUANTIS Consulting tanácsadói? Melyek a kötelező képzések és melyek az ajánlottak?” icon=”question-circle”]

A QUANTIS egyedülálló képzési rendszere egyszerre biztosít vertikálisan fejlődési, illetve horizontálisan szakosodási lehetőséget a tanácsadóknak. Az angolszász egyetemi kreditrendszer alapjaira épülő képzési metodika fő eleme a választható alaptémájú Standard képzés, melyben a Folyamatos tematikus képzés mellett úgynevezett Leveling képzéseket kapnak a tanácsadók.

Az AK1, AK2 és B szintű leveling képzés teljesítése után kezdődnek a választható Szatelit és akkreditációs képzések, melyek lehetőséget nyújtanak szakosodásra, a QUANTIS szerteágazó területeinek mélyebb megismerésére, valamint ezen szakterületek hatósági vizsgáinak megszerzésére. A specifikus szakképzések mellett, az általános piaci,- és termékképzést továbbra is a Standard képzés biztosítja.

A tematikus Standard-, és a szakirányú Szatellit képzések mellett igen nagy hangsúlyt fektetünk a Personal branding képzésekre, ahol elismert meghívott vendégelőadóink tartanak szemináriumokat az üzleti etikettől, a tárgyalástechnikán és kommunikáción át a team coaching témáiban.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”22. Mire jók a bevezető rendezvények?” icon=”question-circle”]

Ezeken a képzéseken a QUANTIS Consulting szolgáltatásaira vonatkozó aktualitásokat ismertetik a közvetítő partnerekkel, illetve részletesen bemutatják nekik a termékek tulajdonságait és sajátosságait. A képzéseken kötelezően részt kell venniük a közreműködőknek és a közvetítőknek az aktuális információk megszerzése, a termékinformációk elsajátítása, a tudásszint növelése, valamint a magasabb pozíciók elérése érdekében.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”23. Milyen bevezető rendezvények vannak a QUANTIS Consultingnál?” icon=”question-circle”]

A Standard alapképzés során a tanácsadók három témacsoportból választhatnak: nyugdíjbiztosítás, befektetési arany (Aurum), és pályázatírás.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”24. Mi a standard szeminárium célja?” icon=”question-circle”]

A standard szeminárium célja a munka elkezdéséhez szükséges alapok lerakása, a vállalatcsoporthoz jelentkezett tanácsadójelöltek dinamizálása, az alapvető pénzügyi ismeretek átadása. Az alapképzés ugyancsak segít a jövőképalkotásban, és kedvet csinál ahhoz, hogy a kezdő tanácsadó bekapcsolódjon az érdemi munkába.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=” 25. Kiket várnak a standard szemináriumra?” icon=”question-circle”]

A Standard alapképzés elsősorban olyanoknak szól, akik legalább középfokú végzettséggel és jogosítvánnyal rendelkeznek, ambícióik tükrözik a cég által képviselt értékeket, legalább heti 20 órás elfoglaltságot keresnek, és nem laknak 30 km-nél messzebb a szakmai vezetőtől vagy a meetingek helyszínétől.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=” 26. Milyen hosszú egy Standard szeminárium, illetve milyen gyakran és hol tartanak ilyet?” icon=”question-circle”]

A standard szemináriumok fél/egynapos elfoglaltságot jelentenek. Budapesten havonta egyszer, a régióközpontokban pedig igény szerint 20 jelentkező elérése esetén kerülnek megrendezésre. Affinitástól függően több standard alapképzés is elvégezhető.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=” 27. Mi a célja a startbeszélgetésnek?” icon=”question-circle”]

A szakvezető közreműködésével lefolytatott startbeszélgetésen a jelöltek általános kérdésekre kapnak választ, illetve tisztába kerülnek a közvetítés szempontjából fontos alapfogalmakkal, az együttműködés és munkavégzés feltételeivel a szakmai-etikai elvárásokkal és a cégcsoport nyújtotta karrierperspektíva és tanácsadói életút fontos részleteit.  A tanácsadójelölt ugyancsak a startbeszélgetés során kapja meg a tevékenység elkezdéséhez szükséges nyomtatványokat, illetve a vezetővel együtt – az kijelölt üzleti célok mentén – elemzi meglévő kapcsolati tőkéjét.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=” 28. Mi történik a két modulból álló alapképzéseken (AK)?” icon=”question-circle”]

Az új tanácsadók az alapképzések során (AK 1, AK2) elmélyítik a standard szemináriumon tanultakat és részletesen áttekintik az értékesítéshez és az adott üzletághoz tartozó ismereteket, valamint termékismereti vizsgát tesznek. Az alapképzések motivációt és lendületet is adnak a következő pozíció eléréséhez. Az összes kötelező alapképzés elvégzését követő első pozícióváltással („B” minősítés megszerzése) a tanácsadó jogosultságot szerez a szakmai oktatáson való részvételre (SZO).

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”29. Milyen általános képzések és motivációs rendezvények vannak a QUANTIS-nál?” icon=”question-circle”]

Az standard szeminárium elvégzése után az alábbi folyamatos szemináriumok következnek:

 

 • MET (Monthly Executive Training) / centralizált, nagy létszámú, általános témákkal foglalkozó rendezvény, mely havi rendszerességgel kerül megrendezésre
 • Teem meeting / decentralizált, kis létszámú szakképzés, melyet a divízióvezetők heti rendszerességgel tartanak
 • Regionális képzés / decentralizált, régióvezetők által tartott képzés, havi rendszerességgel

 

Az standard szeminárium elvégzése után a következő leveling képzések következnek:

 

 • Startbeszélgetés / személyes motivációs,- és igényfelmérő beszélgetés
 • AK1 és AK2 képzések / központi alapképzés pénzügyi ismeretek területén
 • B képzés / kvalifikációs szinthez kötött központi képzés
[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”30. Melyek a modulos szakmai oktatás témái, illetve mi a célja a szakmai oktatásnak?” icon=”question-circle”]

SZO1: Profi pénzügyi tervezés
SZO2: Értékesítéspszichológia, értékesítéstechnika
SZO3: Keresztértékesítés a QUANTIS csoportban, ennek folyamata és gyakorlata, előnyei és előfordulása a személyes karrierben
SZO4: Pénzügyi ismeretek bővebben / befektetési alapok
SZO5: Időmenedzsment és sikertervezés
SZO6: Ügyfélvisszajelzések értelmezése (vásárlási szignálok), kérdezéstechnika, kifogáskezelés

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=” 31. Mik a regionális meetingek?” icon=”question-circle”]

Budapesten és vidéki nagyvárosokban megtartott, összevont nagymeetingek, amelyeken – neves vendégelőadók bevonásával –, speciális, kiegészítő témákat feldolgozó előadások és prezentációk hangzanak el.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=” 32. Mi az a MET?” icon=”question-circle”]

A Monthly Executive Training (országos havi rendezvény) során kerülnek bemutatásra az aktuális új termékek, partnerek, új üzleti lehetőségek. A résztvevők az értékesítési tendenciákról, a saját vagy partneri értékesítésösztönző akciókról, incentívákról is központi tájékoztatást kapnak, illetve motivációs előadásokat hallgatnak meg. A MET résztvevői találkoznak a QUANTIS felsővezetőivel és legmagasabb pozícióban lévő tanácsadóival is.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”33. Milyen speciális Szakmai és Személyiség- és képesség fejlesztő továbbképzések vannak a QUANTIS-nál?” icon=”question-circle”]

A standard leveling képzések között elérhető területspecifikus szakmai képzések:

Finance / hitelközvetítői,- és banki termékek értékesítésének képzése
PSZHK (Pénzügyi Szolgáltatásközvetítői Hatósági Képzés) / akkreditált képzés
BSZHK (Biztosítási Szolgáltatás-közvetítői Hatósági Képzés) / akkreditált képzés
Non-life és vállalati vagyonbiztosítás-közvetítői képzés
Egészség-, és betegségbiztosítási termékek értékesítői képzés
Privátbanki szolgáltatások ajánlásának képzése

Szatellit képzések közül a vezetői képzések, a TOP100, TOP50, illetve a speciális személyiség-, és képességfejlesztő tréningek (értékesítéspszichológia, üzleti etikett, team coaching, tárgyalástechnika, dialektika, motiváció, ügyfélkapcsolatok) tartoznak ebbe a csoportba.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=” 34. Milyen termékoktatások és szakmai képzések léteznek?” icon=”question-circle”]

Szakági termékoktatások (SZTO)
QUANTIS Alpha-képzés (további közvetítői regisztrációval rendelkezők számára)
Kiszervezett oktatás:
Biztosítási hatósági felkészítő és vizsga (BOI)
Quantis Akadémia: pénzügyi szolgáltatásközvetítői hatósági vizsga,

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”35. Mi a szakági termékoktatások (SZTO) célja, és melyek a témakörei?” icon=”question-circle”]

Az SZTO-k célja a palettán szereplő piaci és exkluzív termékmegoldások részletes megismertetése (termékjellemzők, értékesítési érvek), a Bit rendelkezéseinek megfelelő termékoktatási rend betartása, partnercégek bemutatása.

Témakörei a következők:

 • Értékesítés pszichológia
 • Unit-linked megtakarítások
 • NOVA a No.1
 • Egészségbiztosítások
 • QUANTIS Alpha – privát banki szolgáltatások ajánlása
 • Banki és lakástakarék-pénztári képzés
 • Vagyonbiztosítások / Vállalati biztosítások – PALLADIUM Consulting
[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”36. Mi a QUANTIS Alpha-képzés célja és tematikája?” icon=”question-circle”]

A QUANTIS Alpha képzés célja a privátbankári ajánlásokra és értékesítésre való jogosultság és szakértelem megszerzése. Tematikája a következő:
• Befektetési és értékpapírjogi alapismeretek
• Együttműködési eljárásrend
• Termékismeret, termékfilozófia, QUANTIS IM befektetési alapok
• Ügyviteli folyamatok és eljárásrend
• Írásbeli vizsga

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”37. Mi a BOI-n és a QUANTIS Akadémián történő képzések célja?” icon=”question-circle”]

A QUANTIS Akadémián, illetve a BOI-hoz (Biztosítási Oktatási Intézethez) kiszervezett képzéseken az engedélyköteles biztosítási tevékenységekhez szükséges tananyagok oktatása, a tanácsadók hatósági vizsgákra való felkészítése és vizsgáztatása folyik.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”38. Mi a speciális tréningek szerepe?” icon=”question-circle”]

Ezeken a tréningeken történik a QUANTIS Csoport legjobb 25, 50 vagy 100 értékesítés- szervezőjének, hálózati vezetőjének incentív képzése, motiválása.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”39. Miről szólnak a fakultatív képzések, illetve képzéssorozatok?” icon=”question-circle”]

E rendezvények a QUANTIS Csoport értékesítőinek és vezetőinek tudását, kompetenciáját növelik, neves külső szakemberek bevonásával, a piaci és a vezetői igényekkel összhangban meghatározott témakörökben.

[/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”40. Milyen témákról van szó a különböző vezetői képzéseken?” icon=”question-circle”]

A vezetői továbbképzések, a résztvevők által elért szinttől függően a következő témákról szólnak:
• Feladatkör
• Ajánlástechnika
• Tanácsadói beszélgetés
• Team-hetiterv
• Időpont egyeztetés felvételi beszélgetésre és érvei
• Team-megbeszélés, információáramlás
• Partnerekkel való foglalkozás
• Felvételi beszélgetés, startbeszélgetés
• Tervezés a direktágakkal
• Team-építés
• Team-vezetés, motiváció és kontroll
• Vezetői eszközök használata
• Statisztikák készítése
• Vezetői beszélgetések, konfliktuskezelési technikák
• Retorika és dialektika, személyiségfejlesztés
• Önálló cégvezetés háttérismereteinek átadása, elsajátítása
• A következő pozíció elérésének megtervezése
• Jövőkép

[/vc_accordion_tab][/vc_accordion]

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás