QUANTIS közép-európai Vállalatcsoport

Innováció, perspektíva, lendület

A QUANTIS Vállalatcsoport Közép-Európa egyik legdinamikusabban fejlődő, innovatív pénzügyi közvetítő konszernje, amelyik korábbi működésének jogi és szervezeti átalakításával, illetve tevékenységének kibővítésével 2013-ban jött létre.

14 év piaci működés után, 2013-ban újradefiniáltuk a minőségi pénzügyi tanácsadást, és egy integrált szervezetbe gyűjtöttük össze azt a szakértelmet, innovációs erőt és újszerű látásmódot, amely az új pénzügyi éra kihívásaira megadja a választ.

A QUANTIS az intelligens jövőtervezés és a pénzügyi termékfejlesztés régiós éllovasa: új piacokat, különleges megoldásokat, egyedi és komplex szolgáltatásokat teremtünk.

A konszern tagjai már a kezdetektől megőrizték piaci integritásukat. Régiós vezető pozíciónk bizonyítja, hogy ez az elv morális és üzleti szempontból is versenyelőny; megőrzése fejlődésünk szempontjából alapvető.

quantis holding

A cégcsoport története

 

1999
2000
2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
1999

Úttörő szerep – a kezdetek

1999. augusztus 11-én Magyarországon teljes napfogyatkozást láthattak az emberek. A ritka esemény csúcspontján kirajzolódó „gyémántkorona” adta a vállalat máig is használt emblémájának alapgondolatát. A céget 1999. szeptember 3-án jegyezték be, és októberben kezdte meg a működését 30 tanácsadóval.

2000

Termékfejlesztés indul!

2000 áprilisában újgenerációs biztosítási-befektetési termékként útjára indul az „Eurokonto Gold”. A Brokernet ezzel a pénzügyi megoldással a unit-linked befektetési termékek hazai úttörőjévé vált. Ugyancsak 2000-ben alakul meg a hitelközvetítő és a vagyon-biztosítási divízió is: ezzel a vállalat lerakja Magyarország legnagyobb független pénzügyi tanácsadási konszernjének alapjait.

2001

Bővül a paletta

A vagyonbiztosítási divízió tapasztalataira építve elkezdődik a Palladium-Brókerház csapatának és szakmai alapjainak felépítése. A termékkínálat és az ügyfélkör bővülése miatt pedig elindul a vállalat Call Center szolgáltatása.

2002

Dinamikus növekedés

Megkezdi működését a cégcsoport független hitelközvetítő részlege a Bankbroker, amely alig 3 év alatt piacvezető pozíciót szerez. Az Exclusive és Talon termékekkel bővült a vállalat pénzügyi megoldásainak köre. A cég presztízsének és méreteinek növekedését jelzi, hogy Big Day rendezvényét már a Vígszinházban tartja.

2003

Ismertség és elismertség

Két új termékpartner belépése és három új pénzügyi termék, a Pro LIfe, a Prospero és a Talon VIP elindulása jelzi, hogy a vállalatra a nemzetközi biztosítótársaságok is egyre jelentősebb piaci szereplőként tekintenek. A már hagyománnyá vált Big Day és az évértékelő General Meeting után a Brokernet országosan ismert vállalattá válik.

2004

“Gyorsabban, magasabbra, erősebben”

Stabil és folyamatos növekedés jellemzi a cégcsoport működését, termékkínálatát, munkatársainak számát és díjbevételét. Ettől az évtől elérhetők a Quantum, a Charisma és Talon Pro termékkonstrukciók.

A vállalat szponzorációs tevékenysége is magasabb szintre lép: a Brokernet a 2004-es athéni nyári olimpiai játékokon 17 érmet szerző Magyar Olimpiai Csapat arany fokozatú támogatója.

2005

Dupla és minden

A cégcsoport díjforgalma megduplázódik az előző évhez képest és az év végére meghaladja a 17 milliárd forintot. Az itthoni termékkínálat a Qourum és a Med Excellence termékekkel bővül. A Brokernet működése hatodik évében elindítja szlovákiai tagvállalatát és ezzel megkezdi közép-európai terjeszkedését.

2006

Intenzív márkaépítés

Nagyszabású televíziós és kültéri márkakampány után 2006-ban 57,6 milliárd forint díjforgalmat ért el a cégcsoport, ami közel háromszoros növekedést jelentett az előző évi eredményhez képest. A cégcsoport országos ismertségét megerősítő reklámhadjáratot új, exkluzív termékek bevezetése kísérte: ekkor indult a Quantum Pro az Eurostar, az Euro Talon és a Platinum.

A Brokernet támogatásával elkészül a Brokernet Silver Sting, az első olyan hazai gyártású versenyautó, melynek megtervezése és kivitelezése teljes egészében Magyarországon, magyar szakemberek munkájával valósult meg. A Brokernet Sport Team által támogatott autóversenyző Bódis Kálmán ezzel az autóval indul a magyar gyorsasági bajnokságban.

2007

3, 2, 1 – start!

A 2007-es esztendő több szempontból is mérföldkő a vállalat életében: létrejön a teljes pénzügyi konszernstruktúra, amelynek gerincét az egymással szoros kapcsolatban álló tagvállalatok alkotják. Új unit-linked megoldások elindítása mellett, speciális tőkegarantált, illetve hitelopcióval kiegészített konstrukciók kialakításával folytatódott a biztosítókkal közös termékfejlesztés.

Megteszi első lépéseit a vállalat képzési központja a Brokernet Akadémia, a csoport független biztosítási alkuszcége pedig első ízben nyeri el az „Év Alkusza” díjat. Az év végére a cégcsoport tanácsadóinak száma eléri az 5000 főt.

A cégcsoport kiszélesíti sportszponzorációs tevékenységét: 2007-2011 között a Brokernet lesz a névszponzora a hazai vitorlásélet egyik legjelentősebb eseményének a Biztosítási és Bankár Kupának. A versenyeken a vállalat nem csak szponzorként, de versenyzőként is jól szerepel: 2007-ben a Brokernet hajója nyeri a Balaton legrangosabb versenyét a Kékszalag Nagydíjat.
A Brokernet Silver Sting az év utolsó gyorsasági futamán sem talált legyőzőre, a magyar építésű autó Rácz Istvánnal a volánja mögött október első hétvégéjén két győzelmet is aratott. A meseautó a nemzetközi mezőnyben is bizonyít: Bódis Kálmán, Rácz István és Barta Attila mellett, Magyarország legsikeresebb MotoGP versenyzője Talmácsi Gábor is volán mögé ül a Dubai 24 órás autóversenyen. Talma, a Brokernet Sport Team tagjaként saját számában is bizonyít és ebben az évben megnyeri a gyorsaságimotoros-világbajnokságot.

Ugyanebben az évben, a Brokernet – gyémánt szintű szponzorként – 10 millió forinttal támogatja a Magyar Paralimpiai Csapatot.

2008

Csúcstámadás és innováció

A Brokernet 2008-tól zártkörű részvénytársasági formában folytatja tevékenységét. A Quantis Investment Management Zrt. befektetési alapkezelő és a Platea ingatlanközvetítő vállalatok megalapításával pedig tovább bővíti a cégcsoport tagvállalatain keresztül elérhető termékek és szolgáltatások körét.
2008. augusztus 1-én, az országban elsőként indítja el a független biztosításközvetítői hatósági vizsgára felkészítő képzését a Brokernet Akadémia.
Decemberben bejegyzésre kerül a vállalatcsoport társadalmi felelősségvállalási stratégiáját koordináló Brokernet Jövő Alapítvány.

Parádésan teljesítenek a Brokernet Sport Team tagjai: a „Magyarok a világ nyolcezresein” expedíció Erőss Zsolt vezetésével sikeresen hódítja meg a Makalu 8463 méteres csúcsát. Sikeresen fejezi be 24 órás versenyét Dubaiban a Brokernet Silver Sting és látványos mutatványokkal Guinness-rekorder lesz Veres Zoltán Európa-bajnok műrepülő és a romániai Konstanzában megrendezett Aero GP második helyét is megszerzi. Ugyancsak ebben az évben a BROKERNET-UNIQA Sailing Team nyeri a 40. Kékszalag vitorlásversenyt és kategóriájának első helyét szerzi meg a Brokernet Silver Sting a Hungaroringen megrendezett 12 órás autóversenyen.

A cégcsoport aktívan támogatja a hazai kulturális szcénát is: a Brokernet Art Team tagja, Román Sándor érdemes művész, beválasztásra kerül a Halhatatlanok Társulatába, ezzel “Örökös tagja” lett a mindösszesen 70 művészt tömörítő elit klubnak. Szintén a vállalat támogatásával valósul meg a világ legnagyobb és legtekintélyesebb sajtófotó versenye, a World Press Photo győztes fotóiból szervezett kiállítás.

2009

“A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak”

82 ország közül a pénzügyi közvetítői szektorban elsőként nemzetközi Superbrands díjat nyer a vállalat, szlovák leányvállalata pedig 76%-os forgalomnövekedéssel történetének legjobb eredményét éri el. A cégcsoport alapkezelője, a QUANTIS IM működésének hetedik hónapjában már több mint 50 milliárd forintnyi befektetést kezel.
2008 végén elindul a cégcsoport egyedülálló, innovatív iPhone alkalmazása, amelyet a hálózatban szétosztott 1000 iPhone készülékkel együtt kapnak meg a vállalat munkatársai. Az iPhone fejlesztéssel párhuzamosan nemzetközi sztenderdeknek megfelelő Siebel CRM rendszert vezetnek be a Brokernet Contact Centerében.

Februárban debütál a Brokernet Jövő Alapítvány első programja, egy, az egész cégcsoportra kiterjedő véradási akciósorozat, októberben pedig háromezer tölgyfacsemetét ültet a Pilisi Parkerdőben az alapítvány 1000 önkéntese.

Ismét sikeresen teljesíti a Brokernet Silver Sting a 24 órás Dubai versenyt.
A “Magyarok a világ nyolcezresein” szervezésében életre hívott 2009-es Manaslu-expedícióval Erőss Zsolt eléri a 8156 méter magas Manaslu főcsúcsát. A teljesítmény a magyar hegymászás tizedik, Erőss Zsolt nyolcadik nyolcezresét jelenti.
Nem csak a hegyen remekelnek a cégcsoport által támogatott sportolók: kilencedik alkalommal hódítja el a Balaton Kékszalagját Litkey Farkas és a Brokernet Sailing Team, illetve világcsúccsal győz Sors Tamás a Rio de Janeiro-ban megrendezett úszó világbajnokságon. A fiatal paralimpiai bajnok 100 méteres pillangóúszásban, 58,3 másodperces idővel állít fel új rekordot, megszerezve ezzel a magyar paraúszósport első rövidpályás világbajnoki címét.

2010

A szuperlatívuszok éve

A 2010-es évben a vállalatcsoport zászlóshajója a Brokernet Zrt. minden idők legmagasabb árbevételét éri el, és első hazai akvizíciója során megvásárolja a vállalati biztosítások piacán domináns Palladium Consulting-ot. A csoport alapkezelő társasága, a QUANTIS IM által kezelt vagyon az év végére eléri a 100 milliárd forintot. A Brokernet Csoport szlovák leányvállalata pedig – 2008-hoz képest megtízszerezi az egységekben kifejezett teljesítményét. 2010-ben a márkát háromszoros Superbrands, illetve Business Superbrands díjjal és MagyarBrands kitüntetéssel ismerik el.

Erőss Zsolt, a Brokernet Sports Team tagja, a „Magyarok a világ nyolcezresein” expedíciósorozat vezetője 2010 elején súlyos balesetet szenved a Magas Tátrában, amelynek következtében jobb lábát térd alatt amputálni kell. Rekordgyorsaságú rehabilitáció után 2010-ben Zsolt talpra áll, júniusban pedig már a hegymászáshoz is visszatér és szeptember végén a Cho-Oyu expedícióban 7100 méterig jut.

A Brokernet Jövő Alapítvány országos gyermekrajzpályázatot hirdet, amelyre több ezer nevezés érkezik. A nyertes pályaművekből készül el a vállalatcsoport karácsonyi képeslapja , amelynek „házon belüli” értékesítéséből 2000 rászoruló családnak állít össze ajándékcsomagot az alapítvány.

A Brokernet profi vitorláscsapata nyolcadik alkalommal is elsőként ér célba a balatoni Kékszalag versenyen.

2011

Strategos és Maecenas

Stratégiai megállapodást ír alá a Brokernet Csoport és a Gránit Bank Zrt., melynek eredményeként a cégcsoport aktívan részt vesz a bank lakossági és kisvállalati banki termékeinek értékesítésében.
A vállalatcsoport ugyancsak stratégiai szerződést köt a CIG Pannónia Életbiztosítóval, amelynek köszönhetően új alapokra kerül a két vállalat között 2009 óta fennálló szoros kapcsolat.

Magyarország legnyereségesebb vállalatainak 200-as toplistáján a 178. helyet szerzi meg a Brokernet, és ebben az évben ismét Business Superbrands díjjal ismerik el a tevékenységét.

Budapesti állomásához érkezik a Világ Sajtófotó Kiállítása, a World Press Photo 2011. Az előző évek hagyományait követve a hazai rendezvény ismét a cég támogatásával valósul meg, csakúgy mint a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Mecénás Nap.

Kategóriáját megnyerve, 67 autóból abszolút 2. helyen végez a Brokernet Silver Sting a Barcelonában megrendezett 24 órás hosszú távú autóversenyen. Erőss Zsolt 2011 tavaszán részt vesz a „Magyarok a világ nyolcezresein” sorozat következő expedícióján és a balesete után először, lábprotézissel hódítja meg a Lhoce 8516 méteres csúcsát. A róla készült „A Hópárduc talpra áll” című dokumentumfilmet 2011. október 4-én a cég által szervezett díszbemutatón láthatják először a meghívottak.

A cégcsoport immár ötödik éve gyémánt fokozatú támogatója a Magyar Paralimpiai Bizottságnak.

2012

“Nem a legerősebb marad életben, nem is a legokosabb, hanem az, aki a legfogékonyabb a változásokra.”

Két korábbi tulajdonos kivásárlásával az év végén lezárul a Brokernet Csoport tulajdonosi átalakulása, amelynek eredményeképpen Kostevc Péter és Kutvölgyi Pál alapító tulajdonosok, illetve a dolgozói részvényprogramban részt vevő vállalati és hálózati vezetők kezébe kerül a vállalatcsoport.

A tulajdonosi struktúra a konszern más szintjein is változik: a Quantis Investment Management Zrt-ben 30%-os tulajdonrészt szerez Európa egyik legpatinásabb vagyonkezelő vállalata, a liechtensteini hercegi család közvetlen irányítása alatt álló LGT Group, a vállalatcsoport közép-európai stratégiai partnere.

A Magyarországon példaértékű tranzakciót követően, már a 100 éves vagyonkezelő vállalat támogatásával a háttérben szerzi meg felügyeleti engedélyét a csoport privátbankja a QUANTIS Alpha. A QUANTIS Alpha a QUANTIS IM és az LGT Group által biztosított szakmai háttérrel, a QUANTIS Csoport prémium ügyfelei számára fejleszt egyedi konstrukciókat, termékeket, illetve vagyonkezelési megoldásokat. A QUANTIS Növekedési Vegyes alapjának kezelt állománya átlépi az 1 milliárd forintos küszöböt, ezzel egy időben árfolyama ismét a mindenkori csúcsát döntögeti.

A Brand Council független nemzetközi szervezet immár negyedik alkalommal ítéli oda a Superbrands díjat és második alkalommal Business Superbrands kitűntetést a vállalatcsoportnak.

2013

QUANTIS

Június 1-jétől QUANTIS márkanév alatt, megújult termékpalettával és hét új üzletággal, konszernstruktúrában folytatja tevékenységét Magyarország piacvezető pénzügyi közvetítő cégcsoportja. A lépés az előző év végén lezajlott tulajdonosi átalakulás és az azt követő üzletpolitikai megújítás záróakkordja.
A QUANTIS brand csoportszintű bevezetése ugyancsak jelzi a – liechtensteini LGT Csoport 30%-os tulajdonában álló – QUANTIS Investment Management Zrt. befektetési alapkezelő növekvő súlyát a vállalatcsoport eredményében.
A márkaváltással párhuzamosan a vállalat alapítója és többségi tulajdonosa Kostevc Péter veszi át a QUANTIS Holding Zrt. elnök-vezérigazgatói pozícióját. A hazai kibocsátású befektetési alapok közül QUANTIS IM részvényalapjai és eszközallokációs alapjai 2013 decemberében elsőként kaptak Morningstar Rating minősítést. A világ vezető, független befektetés-elemző vállalata, amely négy kontinens 27 országában van jelen, hat QUANTIS alap hároméves teljesítményét díjazta az elismeréssel. Quantis Alpha Privátbank működése első félévének végén már 3 milliárdnyi vagyont kezel.
Integrálódik a QUANTIS Csoportba a cégcsoport osztrák tagvállalata, a Quantis Austria.
A Biztosítási Alkuszi Almanach legfrissebb száma szerint a QUANTIS Csoport stabilan tarja vezető pozícióját mint Magyarország meghatározó pénzügyi közvetítője. Az iparági referenciakiadványból kiderül, a QUANTIS árbevétele magasabb, mint az utána következő három vállalaté együttesen. A cégcsoport ismertségét jelzi, hogy alig fél évvel a márkaváltás után Magyar Brand díjjal jutalmazzák a QUANTIS-t.

Újabb sikeres 8000 méter feletti csúcstámadás után, tragikus balesetben meghal Erőss Zsolt, a Quantis Sports Team tagja, Magyarország legsikeresebb expedíciós csúcsmászója, Magyarország egyik legismertebb sportembere.

2014

2014 – a ló éve. Függetlenség, erő, lendület

Februárban elindul a QUANTIS megújult weboldala, és a márkaváltásnak megfelelően módosulnak a konszern márkahordozói és kültéri megjelenései.

A korábbi hagyományoknak megfelelően folytatódik az egyéni és csoportos kiemelkedő teljesítmények támogatása: a konszern elvállalja a Kőrösi Csoma Sándor tibeti szobájának helyreállításán dolgozó – építészekből és önkéntesekből álló – csapat munkájának szponzorálását. A világhírű magyar utazó tudós zanglai erődben található, egykori lakóhelyének felújításán túl, a csapat egy helyi kolostor helyreállításán és egy télen-nyáron használható napiskola és üvegház felépítésén is dolgozik. Az alapítvány munkáját és eredményeit a Dalai Láma is figyelemmel kíséri. (csoma.blog.hu)

Eredmények, amelyekre büszkék vagyunk

>300Mrd
forint biztosítási díjbevétel a cégcsoport alapítása óta
15Év
tapasztalat a hazai és közép-európai pénzügyi piacon
210ezer
ügyfél Magyarországon, Szlovákiában és Ausztriában
3600
közép- és nagyvállalat kizárólagos képviselete

 

Ertl Pál

CEO / A QUANTIS Holding Zrt. Igazgatóságának elnöke

Fiam Pálné

CFO / pénzügyi igazgató

Balogh Attila

igazgatósági tag

A QUANTIS Holding működésének 6 pillére:

 

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás